Azi dimineaţă, am scos din congelator o pungă cu piept de pui, credeam eu. După câteva ore în care am căutat diferite reţete, cam ce aş putea găti şi ce mi-ar face cu ochiul, carnea s-a dezgheţaţ, iar spre marea mea uimire era... porc. Nu am prea multe idei în ceea ce priveşte carnea de porc, aşa că, fără prea multă inspiraţie am căutat o reţetă de şniţele. "Bărbatul la cratiţă" m-a luminat în acest sens. Le-am făcut în crustă de pesmet. Rezultatul îl puteţi vedea mai jos.
Condimente |
O bucăţică? |
Ingrediente:
- 500 g carne de porc
- 150 g pesmet
- 100 g făină
- 2 ouă
- sare
- piper
- boia
- ulei pentru prăjit
Paşi:
1. Făina şi pesmetul se pun în 2 farfurii întinse, separate.
2. Carnea de porc se taie felii cam de 1 cm şi se bate până aceasta devine mai subţire.
3. Toate bucăţile de carne tăiate astfel se trec prin făină şi se aşează pe o farfurie.
4. Într-un bol se bat ouăle spumă şi se adaugă condimentele (sarea, boiaua şi piperul şi altele dacă doriţi).
5. Se pune uleiul pe foc la încins, timp în care trecem o bucată de şniţel prin ou, apoi prin pesmet şi apoi în uleiul încins. Astfel se procedează cu toate feliile de carne.
6. Se prăjesc pe ambele părţi şi se aşează pe o farfurie tapetată cu prosoape de hărtie pentru a absoarbe uleiul.
Observaţie: După ce am făcut cam jumătate din ele, am filtrat uleiul. Altfel cred că s-ar fi ars ultimele din cauză că pesmetul se depuse pe fundul cratiţei cu ulei.
Verdict: Primele şniţele care mi-ai reuşit :D Sunt tare fericită, pentru că până acum nu ştiu ce făceam dar erau fie ca nişte găini golaşe, fie prea arse, fie prea groase.
Poftă bună!
Laura
Arata grozav de bine!
RăspundețiȘtergereMultumim!
Ștergere