miercuri, 2 octombrie 2013

Beţisoare crocante de dovlecei

Dacă vă plac mâncărurile crocante trebuie neapărat să încercaţi şi varianta aceasta. Se pregătesc foarte rapid şi ai nevoie doar de pesmet, ceva brânză şi iaurt/lapte bătut şi evident de dovlecei. După ce se taie dovleceii în beţigaşe, se trec prin iaurt apoi prin pesmet amestecat cu brânză şi se dau la cuptor, până dovleceii îşi schimbă culoarea dar nu în negru. Merg foarte bine în combinaţie cu usturoi.

Pentru că aceasta reţetă se încadrează la provocarea "Dulce Românie" a lunii octombrie (fără zahăr, făină sau ulei), o trimit Cristinei de la Cristina's World.
 









Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 300 ml lapte batut sau iaurt mai slab
- 200 g pesmet
- 100 g brânză telemea uscată
- sare


Paşi:
1. Dovleceii se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se taie în formă de beţe de 1 cm grosime şi  8-10 cm. Se sărează
2. Brânza telemea se dă pe răzătoare şi se amestecă cu pesmetul.
3. Fiecare bucată de dovlecel se trece prin iaurt/lapte bătut, iar apoi prin amestecul de pesmet cu brânză.
4. Se aşează beţele de dovlecei pe o foaie de copt şi se coc pentru aproximativ o jumătate de oră, în funcţie de cuptor, până îşi schimbă culoare şi devin crocanţi.
5. Se servesc cu mijdei de usturoi, cu sos tzatziki sau cu orice alt sos care vă face plăcere.

Verdict: Sunt demenţiale în orice combinaţie cu usturoi.

Sursa de inspiraţie: Diva în bucătărie

Poftă bună!
Laura

3 comentarii:

  1. Nu pot sa spun decat ca sunt tare bucuroasa ca ati incercat reteta si va place! <3

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa mai zic si de reteta asta ca se incadreaza in provocare? Zic :D

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips