Brioşele cu morcovi sunt absolut delicioase, sunt pufoase şi pline de arome. Am folosit acelaşi aluat ca şi la prăjitura cu morcovi, dar l-am pus în forme de brioşe şi l-am servit cu frişcă, în loc de cremă de brânză. Rezultatul îl puteţi vedea mai jos.
Ingrediente:
- 350 g morcovi
- 400 g făină
- 3 ouă
- o conservă de ananas
- 100 g nucă de cocos
- 100 g nucă
- 200 ml lapte bătut sau iaurt slab
- 200 ml ulei
- 150-200 g zahăr (îm funcţie de preferinţe)
- 2 linguriţe de scorţişoară măcinată
- un praf de copt
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
- sare
Paşi:
1. Se încinge cuptorul.
2. Într-un bol se amestecă ingredientele uscate: făină, praf de copt, bicarbonat, sare şi scorţişoară, nucă de cocos şi nucă.
3. Se separă albuşurile de gălbenusuri.
4. Gălbenuşurile se amestecă cu iaurtul, uleiul, zahărul şi zahărul vanilat.
5. Se bat şi albuşurile cu puţin zahăr şi se adaugă amestecului anterior şi cu ingredientele uscate.
6.
Morcovii se curăţă şi se dau pe răzătoarea cea mai mică. Se amestecă cu
ananasul mărunţit. Se pot adăuga şi stafide. Apoi se adaugă peste aluat
şi se amestecă cu grijă, fără să distrugeţi structura albuşului. În
cazul în care compoziţia este prea moale (datorită apei din morcovi sau a
sucului de ananas), mai adăugaţi făină.
7.
Se pune compoziţia într-o formă de copt (cu hârtie de copt) şi se lasă
la cuptor pentru aproximativ o oră. Se încearcă cu scobitoarea dacă este
gata.
8. Se serveşte cu glazură de brânză de vaci, ca şi în reţeta aceasta sau se poate servi cu frişcă.
Verdict:
Încă o tură de brioşe reuşite. Sunt aromate, dar nu sunt prea dulci.
Poftă bună!
Laura
Arata tare bine dulcegariile astea mici. Imi place morcovul in prajituri, le confera o textura aparte. te pup
RăspundețiȘtergereMultumesc, Paula! :*
Ștergerearata grozav de bine!!!
RăspundețiȘtergereMutumesc, Stefy!
Ștergere