vineri, 4 octombrie 2013

Ceai de turmeric


Este vineri, extrem de frig afară şi nu vrei să ieşi din casă... Ce-ţi rămâne de făcut decât să te scufunzi într-o baie caldă sau sub o pătură groasă, să citeşti o carte dragă şi să savurezi un ceai revigorant, de data aceasta ceaiul de turmeric, cu miere, piper şi lămâie. 

Ceaiul de turmeric are numeroase beneficii asupra sănătăţii. De exemplu, indienii care consumă cel mai mult turmeric din lume, în curry-urile lor de zi cu zi, au şi cea mai mică rată de Alzheimer. Curcumina, compusul activ din ceaiul de turmeric, are efecte antiinflamatorii şi anticancerigene, dar ajută şi la digestie şi la curăţirea ficatului. 

Piperul negru face ceaiul mai iute, dar ajută şi la absorbţia turmericului, iar mierea reduce din gustul de pământ şi din acreală. Alţii preferă să mai adauge şi ghimbir. Trimit acest ceai Cristinei pentru Provocarea "Dulce Românie" de luna aceasta.

Să-l savuraţi sănătoşi şi să aveţi un weekend minunat!













Ingrediente:
- miere
- turmeric
- piper măcinat
- lămâie

Paşi:
1. Se face o pastă din miere şi turmeric.
2. Se adaugă piper, zeamă de lămâie şi apă fiartă.
3. Se serveşte cald.

Verdict: Un ceai revigorant, dulce-iute-acrişor, cu multe efecte benefice asupra corpului uman.

Poftă bună!
Laura

9 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips