luni, 7 octombrie 2013

Sos pesto


Pentru cei care nu ştiu ce este pesto, vă spun eu acum: este un sos originar din nordul Italiei şi ale cărui ingrediente principale includ usturoiul, busuiocul, parmezanul şi mugurii de pin.
Normal că există, ca la aproape orice altă mâncare, variaţiuni. Nici eu nu am făcut chiar reţetea clasică. Am adăugat ceva mai mult usturoi, am prăjit puţin seminţele de pin, am pus şi nişte pătrunjel, puţină lămâie șiiii.... am pus o jumătate de zucchini. De ce am făcut asta? Sincer, pentru că era verde, ca şi restul ingredientelor, şi mi s-a părut că merge. Vă rog să nu mă judecaţi prea aspru după această destăinuire.


Cel mai adesea, pesto este folosit la paste dar se pune şi pe sanwich-uri, în salate, în supe etc. 


Eu l-am folosit la nişte paste, reţetă pe care o voi prezenta în curând.




Ingrediente:
- 100 g frunze de busuioc
- câteva frunze de pătrunjel
- 3 căței de ustuoi
- 1 lg suc de lămâie
- 1/3 zucchini
- 50 g seminţe/muguri de pin
- 50 g parmezan
- 2-3 lg ulei de măsline
- sare

Paşii:
1. Se prăjesc mugurii de pin pentru 3 min.
2. Se dă pe răzătoare dovlecelul zucchini şi se stoarce cât mai multă apă de pe el.
3. Se pun toate ingredientele într-un blender şi se mixează.

Sursă de inspiraţie: aici.

 
Poftă bună!
Liana

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips