Pentru cei care nu ştiu ce este pesto, vă spun eu acum: este un sos originar din nordul Italiei şi ale cărui ingrediente principale includ usturoiul, busuiocul, parmezanul şi mugurii de pin.
Normal că există, ca la aproape orice altă mâncare, variaţiuni. Nici eu nu am făcut chiar reţetea clasică. Am adăugat ceva mai mult usturoi, am prăjit puţin seminţele de pin, am pus şi nişte pătrunjel, puţină lămâie șiiii.... am pus o jumătate de zucchini. De ce am făcut asta? Sincer, pentru că era verde, ca şi restul ingredientelor, şi mi s-a părut că merge. Vă rog să nu mă judecaţi prea aspru după această destăinuire.
Eu l-am folosit la nişte paste, reţetă pe care o voi prezenta în curând.
Ingrediente:
- 100 g frunze de busuioc
- câteva frunze de pătrunjel
- 3 căței de ustuoi
- 1 lg suc de lămâie
- 1/3 zucchini
- 50 g seminţe/muguri de pin
- 50 g parmezan
- 2-3 lg ulei de măsline
- sare
Paşii:
1. Se prăjesc mugurii de pin pentru 3 min.
2. Se dă pe răzătoare dovlecelul zucchini şi se stoarce cât mai multă apă de pe el.
3. Se pun toate ingredientele într-un blender şi se mixează.
Sursă de inspiraţie: aici.
Poftă bună!
Liana
mmm am furat si eu cateva lingurite pt o porti de paste, delicios ;)))
RăspundețiȘtergereFoarte bine ai făcut! :)
Ștergere