miercuri, 20 noiembrie 2013

Suc de pere, portocale şi ghimbir




























Ce ziceţi de un suc/smoothie cu pere zemoase, portocale dulci şi arome de ghimbir şi scorţişoară? E perfect pentru răsfăţul de dimineaţă, pentru a avea o zi minunată.

Acesta este un experiment nu pentru că nu ar mai fi făcut nimeni înaintea mea acest smoothie, ci pentru că nu m-am inspirat din nicio reţetă. Evident, nu ar putea fi din bucătăria tradiţională pentru că la noi portocalul şi ghimbirul nu sunt specii endemice în România. Dar nici la bucătărie internaţională nu o puteam încadra din simplul fapt că nu aş fi ştiut în ce parte a lumii se prepară exact această combinaţie. Aşa că vă invit să savuraţi acest experiment.

Perele trebuie neapărat să fie moi, iar portocalele dulci, pentru că nu am folosit niciun fel de îndulcitor. Se mărunţesc toate ingredientele şi se amestecă în blender, adăugând puţină apă (cât să acopere fructele). Serviţi cu scorţişoară macinată deasupra.





Ingrediente:
- 2 pere
- 1 portocală
- 1 bucăţică de ghimbir

Paşi:
1. Se spală perele şi se curăţă de sânburi. Se curăţă ghimbirul de coajă şi se taie mărunt cu cuţitul (altfel riscaţi ca "firele" ghimbirului  să se agaţe de blender). Se curăţă portocala.
2. Se pune toate ingredientele în blender, împreună cu puţină apă rece (să acopere fructele) şi se amestecă.
3. Se serveşte rece cu puţină scorţişoară măcinată, pe deasupra. Stă la frigider 2-3 zile.

Verdict:
Un suc delicios fără îndulcitori! Ghimbirul îi dă un gust aparte.

Poftă bună!
Laura

6 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips