Cui îi place varza de Bruxelles? Mie nu! Dar știu că e foarte sănătoasă așa că încerc pe cât pot să o introduc în mâncăruri când e sezonul ei.
Am văzut-o în magazin acum câteva zile și mi-am zis că trebuie să fac ceva cu ea și mi-a venit ideea strălucită de a face o supă cu afumătură că doar orice e bun cu afumătură. Vedeți mai jos, la 'verdict' dacă a ieșit bună sau nu.
Acesta este una din reţetele cu care participăm la Provocarea Dulce Românie găzduită luna aceasta chiar de Transylvanian Kitchen :D Zilele următoare veţi putea vedea supa Laurei cu varză de Bruxelles, varianta fără carne.
Ingrediente:
- 500 g varză de Bruxelles
- 2 morcovi
- 1 ardei roșu
- 1/2 buc praz
- 2 roșii
- 250 g bacon/costiță afumată
- sare, piper
- legume deshidratate
- boia, boia afumată - câte o lgț
- 1 lgț cimbru uscat
Paşii:
1. Se călește baconul pănă e aproape topită grăsimea.
2. Se pune prazul și ardeiul și se mai călesc toate vreo 2-3 min.
3. Se pune varza de Bruxelles mărunțită și morcovii tăiați rondele. Tot acum se pun roșiile tocate, condimetele și apa.
4. Se lasă la fiert cam o oră, la foc mic.
5. Când toate legumele sunt fierte se pune niște pătrujnel tocat.
Verdict:
Destul de bună! Mai ales cu smântână.
Poftă bună!
Liana
Am văzut-o în magazin acum câteva zile și mi-am zis că trebuie să fac ceva cu ea și mi-a venit ideea strălucită de a face o supă cu afumătură că doar orice e bun cu afumătură. Vedeți mai jos, la 'verdict' dacă a ieșit bună sau nu.
Acesta este una din reţetele cu care participăm la Provocarea Dulce Românie găzduită luna aceasta chiar de Transylvanian Kitchen :D Zilele următoare veţi putea vedea supa Laurei cu varză de Bruxelles, varianta fără carne.
Ingrediente:
- 500 g varză de Bruxelles
- 2 morcovi
- 1 ardei roșu
- 1/2 buc praz
- 2 roșii
- 250 g bacon/costiță afumată
- sare, piper
- legume deshidratate
- boia, boia afumată - câte o lgț
- 1 lgț cimbru uscat
Paşii:
1. Se călește baconul pănă e aproape topită grăsimea.
2. Se pune prazul și ardeiul și se mai călesc toate vreo 2-3 min.
3. Se pune varza de Bruxelles mărunțită și morcovii tăiați rondele. Tot acum se pun roșiile tocate, condimetele și apa.
4. Se lasă la fiert cam o oră, la foc mic.
5. Când toate legumele sunt fierte se pune niște pătrujnel tocat.
Verdict:
Destul de bună! Mai ales cu smântână.
Poftă bună!
Liana
O idee bună. Chiar nu ştiam ce supă să prepar azi. Arată tare bine!
RăspundețiȘtergereMulţumesc, Adriana! Mă bucur că ţi-am dat idei :p
ȘtergereO portie si pt mine te rog!!!
RăspundețiȘtergereSigur, sigur :)))
ȘtergereArata demential!
RăspundețiȘtergereVreau si eu o portie!
Mulţumesc! :p
RăspundețiȘtergere