Anul acesta am cumpărat o jumătate de viţel. Viţel crescut la ţară, numai cu bunătăţi :p. Şi tot experimentăm acum cu carnea de viţel.
Ciorba aceasta este unul din experimentele reuşite. Experimentele nereuşite nu vor ajunge pe blog, din fericire.
Ingrediente:
- 1 bucată carne de viţel cu os
- 2 morcovi
- 1 buc țelină
- 1/2 gulie
- câteva tulpini de țelină
- 1 cană mazăre congelată
- 2 roșii (eu am avut doar una și am completat cu bulion)
- 1/4 căpățână brocoli
- foi dafin, boabe piper, ienibahar, 3-4 cuișoare
- sare, legume deshidratate
- leuștean uscat
Paşii:
1. Se pune la fiert carnea de viţel împreună cu foile de dafin, piperul, ienibaharul şi cuişoarele.
2. Se lasă vreo 2 ore să fiarbă sau până este fiartă carnea. Se scoate carnea şi se desface de pe os.
3. Între timp se pun legumele (mai puțin mazărea şi brocoli), tăiate mărunt, în supă. Se sărează şi pun legumele deshidratate.
4. Cănd legumele sunt aproape fierte se pune înapoi în supă carnea, mazărea şi brocoli.
5. Cu 5 minute înainte de a lua supa de pe foc se pune bulionul şi leuşteanul.
Verdict:
Gustul a fost nemaipomenit iar supa este destul de uşoară.
Poftă bună!
Liana
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu