miercuri, 29 ianuarie 2014

Cuib de viespi


























Cuibul de viespi era mâncarea mea preferată din pauza mare, când eram la şcoală. Adoram să desfac spirala (mult prea) dulce de aluat, s-o mănânc sau s-o împart cu colegii. Astăzi am încercat să refac reţeta şi am fost puţin dezamăgită cu nu prea aducea a ceea ce era odată...În orice caz, busuiocul nu are nicio vină în poza asta.






























Ingrediente:
Pentru maia:
- 25 g drojdie
- 2 linguriţe zahăr
- puţin lapte călduţ

Pentru aluat:
- 600 g făină
- 2 linguri smântână
- 200 g unt
- 2 ouă
- 2 linguri zahăr
- sare

Pentru umplutură:
- 250 g nucă măcinată
- 200 g unt

Paşii:
1. Drojdia, se amestecă cu laptele călduţ, zahărul şi două linguri de făină. Se lasă deoparte pentru 10 minute.
2. Ouăle se amestecă cu cele două linguri de zahăr, după care se adaugă smântâna şi făina. Se adaugă maiaua şi se frământă bine aluatul. Dacă este prea tare mai puteţi adaugă smântână.Aluatul se lasă la dospit, într-un loc cald, ferit de curenţi de aer.
3. Se incinge cuptorul.
4. Untul la temperatura camerei, se amestecă cu nuca măcinată. Opţional, se mai poate adăuga zahăr. Eu nu sunt adepta deserturilor foarte dulci, aşa că nu am mai adăugat.
5. După ce aluatul a crescut, se întinde cu sucitorul, astfel încât să aibă o grosime de aproximativ 0,5 cm. Puneţi umplutura de nucă pe toată suprafaţa aluatului şi rulaţi.
6. Se pun rondelele de aluat în tavă. Opţional se pot unge pe deasupra cu ou bătut. Se coc aproximativ 20-25 minute la foc potrivit.
7. Dacă vă place zahărul le puteţi da prin zahăr pudră, după ce le scoateţi din cuptor.

Verdict: Au fost bune, dar nu au avut nici gustul, nici aspectul cuibului de viespi pe care îl cumpăram de la alimentară, când eram la şcoală.

Sursa de inspiraţie: Laura Sava

Poftă bună!
Laura

6 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips