luni, 6 ianuarie 2014

Fursecuri cu gem de trandafiri


























Inspirată fiind de surorile de la Sisters' Kitchen, care tocmai găzduiesc un concurs pe blogul lor, am preparat aceste fursecuri aspectuoase, elegante şi delicioase. Vă invit să le încercaţi şi voi şi să-mi spuneţi ce părere aveţi. Până atunci... la mulţi ani tuturor Ionilor şi Ioanelor, inclusiv mie :P































Ingrediente:
- 300 g făină
- 200 g unt la temperatura camerei
- 120 g zahăr fin

- 1 gălbenuş
- 1/2 linguriţă extract de vanilie
- 1 linguriţă praf de copt amestecat cu un vârf de bicarbonat
- dulceaţă de trandafiri


Paşii:
1. Se amestecă untul cu zahărul, după care se adaugă gălbenuşul şi extractul de vanilie.
2. Separat se amestecă făina cu praful de copt şi bicarbonatul. Se adaugă amestecului de unt şi ou şi se omogenizează compoziţia. Aluatul rezultat se ţine la rece pentru 20, 30 de minute, timp în care se încălzeşte cuptorul.
3. După acest timp se scoate aluatul din frigider şi se fac mici biluţe, cu ajutorul palmelor. Mijlocul fiecărei bile se apasă cu degetul, pentru a forma o mică gropiţă. Se pun aceste fursecuri într-o tavă tapetată cu hărtie de copt, iar în mijlocul lor se pune dulceaţă de trandafiri sau altă dulceaţă care vă place.
4. Se introduce tava în cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

Verdict: Perfecte la cafea, lapte sau ceai.

Poftă bună!
Laura

3 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips