marți, 4 februarie 2014

Ciuperci Pleurotus pane


























Dintre ciupercile cultivate, mereu mi-au plăcut mai mult Pleurotus decât ciupercile champignon, pentru că nu sunt aşa de apoase, iar la finalul reţetei ai toată ciuperca în farfurie, nu doar jumătate sau mai puţin. Ciupercile pane sunt dintre cele mai bune preparate, chiar dacă nu sunt cele mai sănătoase, şi se îmbină perfect cu sosul de usturoi.








Ingrediente:
- 500 g ciuperci Pleurotus sau altă specie comestibilă
- 3 ouă
- 200-300 ml ulei (pentru prăjit)
- 3 linguri făină
- 3 linguri smântână sau iaurt gras
- pesmet
- sare
- piper
- pătrunjel

Paşii:
1. Se bat ouăle împreună cu smântâna.
2. Se adaugă făina şi condimentele şi se amestecă bine.
3. Ciupercile spălate se trec prin amestecul de ouă, apoi prin pesmet şi se pun în ulei încins. Se prăjesc pe ambele părţi.
4. Le-am servit cu un sos de usturoi făcut din smântână slabă şi usturoi tocat, sare şi piper. Se poate folosi şi iaurt.

Verdict: Ca orice altă mîncare cu ciuperci, este bestială!

Poftă bună!
Laura

5 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips