Luna aceasta ne-am lărgit orizonturile. Dacă luaţi revista Cosmopolitan din luna martie, de la chioşcurile de ziare, ne veţi găsi în ea la paginile 136-137. Acolo, am pregătit pentru voi toţi: muşchiuleţ de porc umplut şi panna cotta. Găşiţi aici reţeta mai detaliată de muşchiuleţ umplut, iar mâine vom reveni cu reţeta de panna cotta.
Ingrediente |
Muşchiuleţul se bate şi se condimentează bine |
Ingrediente pentru umplutură |
Se adaugă caşcaval |
Se adaugă omleta, tăiată fâşii |
Se adaugă şunca, castravete murat şi ardei iute |
Muşchiuleţul se leagă cu o sfoară pentru a nu se desface şi se pune la cuptor |
Ingrediente:
- 500 g muchiuleţ de porc (o bucată)
- 100 g şuncă
- 100 g caşcaval
- 3 ouă
- 2, 3 castraveţi sau gogoşari muraţi (iarna) sau un gogosar mare roşu (vara)
- ardei iute
- sare
- piper
- boia
- crenguţe de cimbru
- 3, 4 căţei usturoi
- 100 g caşcaval
- 3 ouă
- 2, 3 castraveţi sau gogoşari muraţi (iarna) sau un gogosar mare roşu (vara)
- ardei iute
- sare
- piper
- boia
- crenguţe de cimbru
- 3, 4 căţei usturoi
Paşii:
1. Se desface muşchiul de porc, se aşează o folie alimentară de plastic pe deasupra pentru a nu se distruge fibrele şi se bate cu ciocanul de şniţele. După ce muchiuleţul a fost bătut, se condimentează pe ambele părţi cu sare, piper şi boia sau alte condimente care vă plac. Se acoperă cu o folie alimentară de plastic pentru a nu se usca şi se lasă deoparte.
2. Din cele trei ouă se face o omletă, care se va lasa la răcit după ce este gata.
3. Se taie fâşii castraveţii, şunca, ardeiul iute şi se dă pe răzătoare caşcavalul. După ce omleta s-a răcit, se taie fâşii de aprox. 1 cm grosime.
4. Se ia folia de pe muchiuleţ, se pun castraveţii/gogoşarii, şunca, caşcavalul şi omleta tăiată peste şi se rulează. Se leagă muşchiul cu sfoară.
5. Se unge tava cu ulei, se unge şi muşchiul cu ulei şi se pune în tavă. Sub el se pun crenguţe de cimbru, iar împrejurul lui se pun căţeii de usturoi. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se întroduce în cuptorul preîncălzit pentru aprox. 45 de minute la foc potrivit.
6. După aceea se ia folia şi se introduce muşchiuleţul încă 10-15 minute în cuptor, să se rumenească.
7. Preparatul se serveşte cald, cu garnitură de cartofi sau alte legume.
1. Se desface muşchiul de porc, se aşează o folie alimentară de plastic pe deasupra pentru a nu se distruge fibrele şi se bate cu ciocanul de şniţele. După ce muchiuleţul a fost bătut, se condimentează pe ambele părţi cu sare, piper şi boia sau alte condimente care vă plac. Se acoperă cu o folie alimentară de plastic pentru a nu se usca şi se lasă deoparte.
2. Din cele trei ouă se face o omletă, care se va lasa la răcit după ce este gata.
3. Se taie fâşii castraveţii, şunca, ardeiul iute şi se dă pe răzătoare caşcavalul. După ce omleta s-a răcit, se taie fâşii de aprox. 1 cm grosime.
4. Se ia folia de pe muchiuleţ, se pun castraveţii/gogoşarii, şunca, caşcavalul şi omleta tăiată peste şi se rulează. Se leagă muşchiul cu sfoară.
5. Se unge tava cu ulei, se unge şi muşchiul cu ulei şi se pune în tavă. Sub el se pun crenguţe de cimbru, iar împrejurul lui se pun căţeii de usturoi. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se întroduce în cuptorul preîncălzit pentru aprox. 45 de minute la foc potrivit.
6. După aceea se ia folia şi se introduce muşchiuleţul încă 10-15 minute în cuptor, să se rumenească.
7. Preparatul se serveşte cald, cu garnitură de cartofi sau alte legume.
Verdict: Foarte potrivit pentru masa de sărbători.
Sursa de ispiraţie: mama
Poftă bună!
Laura
Bravo pentru "Cosmopolitan" ! Bravo si pentru reteta - we just love pork :))
RăspundețiȘtergereMultumim! :*
Ștergere