Cornuleţele acestea au făcut parte din meniul meu de Crăciun. Se gătesc relativ repede şi pot satisface multe guri doritoare de dulciuri. Pot fi umplute cu rahat, nucă, gem sau orice altceva vă face plăcere.
Ingredientele |
Mi se pare o reţetă foarte uşoară, care nu are cum să nu-ţi reuşeaşcă, decât dacă uiţi că ai ceva în cuptor şi pleci liniştită să te uiţi la film.
Ingrediente:
- 250 g margarină
- 1 plic drojdie uscată
- 200 g smântână sau iaurt gras
- 2 gălbenuşuri de ou
- 500 g făină
- rahat, nucă sau gem pentru umplutură
- zahăr pudră (pentru acoperit cornuleţele)
Paşii:
1. Se amestecă ingredientele şi se frământă aluatul.
2. Se întinde aluatul pe o planşetă şi se taie în triunghiuri isoscele.
3. Se adaugă rahat (sau ce doriţi) în baza triunghiului şi se răsucesc.
4. Se pun în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 20 de minute, până se rumenesc.
5. După ce se răcesc, se dau prin zahăr (Asta e după reţeta tradiţională. Pentru mine cred ca e pentru ultima dată cand le mai dau prin zahăr.)
Poftă bună!
Laura
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu