luni, 8 aprilie 2013

Supă de salată - varianta cu lapte



O supă de primăvară, numai bună să te pună pe picioare. În copilărie detestam supele de zarzavat şi cel mai tare uram supa de salată, care ulterior, într-un mod paradoxal, a devenit una dintre preferatele mele. Aşă că de câte ori vreau ceva mai uşor fac genul acesta de supă/ciorbă. Acum poate mă lămureşte cineva şi pe mine care e diferenţa dintre supe şi ciorbe. Pentru mine dacă are rântaş şi e acră, e ciorbă, dacă e numai zeama cu legume sau carne, atunci e supă. Şi mai e un lucru: ciorba e mai grea şi mai săţioasă :P



De aceea, consider că aceasta este o supă, deşi am pus lapte şi făină (dar nu rântaş), pentru că este foarte uşoară şi nu e acră.




Ingrediente:
- 1 salată
- 100 g slănină afumată (bacon)
-  3 căţei de usturoi
- 500 ml lapte
- 1 lg făină
- sare
- piper

Paşii:
1.  Se spală salata şi se taie sau şi mai bine, se rupe.
2. Se taie slăninuţa afumată felii şi se pune la prăjit puţin.
3. Se adaugă usturoiul tăiat şi se amestecă. Imediat se pune cam 1 l apă.
4. Se pune salata în cratiţă. Se adaugă apă dacă e nevoie.
5. După ce dă un clocot, se amestecă laptele cu făina şi se toarnă în supă.
6. Se condimentează şi se lasă să mai dea un clocot.

Verdict: Numai bună pentru o zi de primăvară :)

Poftă bună!
Laura

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips