luni, 13 mai 2013

Mazăre scăzută cu piept de curcan și morcovi



Mazărea e una din legumele mele preferate. De aceea m-am bucurat tare când am văzut ce a propus luna aceasta Cornelia de la Delicatesa pentru Provocarea Dulce Românie.




Pentru această reţetă m-am inspirat din reţeta Adrianei, reţetă fără carne. Eu însă am vrut să fac o mâncare cu carne (sincer, de lene, ca să nu fiu nevoită să pregătesc carnea separat).


Am călit bine carnea înainte de a pune morcoveii şi mazărea.



Am făcut şi îngroşală, că aşa mi se părea normal (chiar nu am altă explicație). Am mai pus usturoi, mult, că așa e bună mâncarea de mazăre.






Ingrediente:
- 500  g piept curcan, tăiat cubuleţe
- 1 kg mazare congelată
- 200 g morcovei (baby carrots)
- 300 ml bulion
- 1 lg pastă de roșii
- 2 lg pastă de ardei
- 1 lg legume deshidratate (fără sare)
- 3 linguri făina
- 2-3 căţei usturoi
- cimbru uscat
- sare, piper
- 1 lg zahăr

Paşii:
1. Se căleşte pieptul de curcan în piuțin ulei - cam 5 min.
2. Se pun morcovii si apoi apă. Tot acum se pune pasta de ardei, cimbrul și legumele deshidratate.
3. Când carnea e aproape fiartă, se pune mazărea și pasta de roșii.
4. După încă 15 min de fiert se pune bulionul și usturoiul tocat. Se condimentează.
5. Se face între timp îngroşala amestecând făina cu apă rece sau bulion și puțin lichid din oală. 
6. Se pune și îngroșala și zahărul după ce am condimentat mâncarea. Se mai lasă la fiert 5 min, amestecând încontinuu.

Verdict:
Puțin cam acră de la pasta de roșii/bulion dar altfel foarte bună.


Poftă bună!
Liana

2 comentarii:

  1. Yummy, ce bunatate de mancare. Ador mazarea, si mai scazuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost foarte bună, într-adevăr! Şi mie îmi place mult mazărea

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips