vineri, 21 iunie 2013

Tagliatele cu spanac


























Aceste tagliatele cu spanac sunt foarte gustoase şi uşor de preparat. Pastele sunt făcute de ungurul meu, meşter în domeniu, după reţeta aceasta. Se poate folosi spanac proaspăt sau congelat. Spanacul din grădina mea e încă foarte mic, sper ca până la toamnă să-l pot folosi :P





















































Ingrediente:
- 500 g tagliatele de casă sau cumpărate
- 500 g spanac
- 10 căţei de usturoi (sau câţi doriţi, după gust)
- 200 - 250 ml smântână
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare şi piper
- 100 g caşcaval
- parmezan

Paşi:
1.  Într-o tigaie se pune uleiul la încins şi se căleşte puţin usturoiul tăiat. 
2. Se adaugă spanacul, se amestecă bine, după care se adaugă smântâna şi se mai lasă câteva minute să scadă smântâna. Se condimentează şi se adaugă caşcaval ras.
3. Între timp pastele se pun la fiert cu sare şi puţin ulei.
4. Se pot servi tagliatelele separat de spanac sau amestecate cu acesta, dar neapărat cu parmezan pe deasupra.

Verdict: Tagliatele sănătoase.

Poftă bună!
Laura

8 comentarii:

  1. Noi am cules spanacul de mult, Cum a dat caldura peste el s-a dezvoltat foarte repede si a inceput sa faca flori, asa ca a trebuit sa-l punem la congelator. Voi incerca reteta cu cel congelat desi, cand vad frunzele tale proaspete, te invidiez.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi, astazi am cules spanacul :D Avem gradina undeva mai la munte.

      Ștergere
  2. Imi plac foarte mult pastele cu spanac!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si noua! Exista si varianta in care pastele contin spanac si sper sa o preparam in curand.

      Ștergere
  3. Foarte buna papa !!! Si arata tare bine :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips