joi, 20 iunie 2013

Papricaş de crap cu ciuperci şi nokedli


O reţetă ungurească bună de să te tot lingi pe degete, cum sunt mai toate preparatele lor. Denumirea originală e de "Dorozsmai pontypaprikás sajtos galuskával", dar nu mă întrebaţi exact ce înseamnă, pentru că nu ştiu şi e evident faptul că-s mai multe cuvinte decât papricaş de crap :P

Ne-am adunat într-o seară senină pentru un astfel de papricaş. Reţeta a fost gătită cap-coadă de băieţii unguri, iar noi fetele ne-am relaxat şi am savurat delicioasa tocăniţă. Ca şi garnitură au preparat nokedli, iar ca orice reţetă ungurească care se respectă, merge perfect cu ardei iute (sau iuţi, în cazul băieţilor).

Crapul aşteaptă liniştit în farfurie

Legumele






























Cel mai bine se găteşte la wok




















































Ingrediente (5 porţii):

- 1,5 kg crap file
- 500 g ciuperci
- 100 ml ulei
- 2 cepe mari
- 300 ml smântână
- 50 g făină
- 1 ardei kapia
- 1 roşie
- 1 ardei iute
- 4, 5 căţei de usturoi
- boia
- piper
- sare
- nokedli (cam din 500 g făină)

Paşi:
1. Se curăţă crapul de oase şi de solzi şi se taie file.
2. Se spală şi se curăţă toate legumele. Se taie mărunt şi se pun fiecare separat.
3. Se căleşte ceapa până devine translucidă, după care se adaugă legumele în ordinea aceasta: ciupercile se pun primele, apoi ardeii şi roşiile.
4. Se adaugă boia şi se mai amestecă de câteva ori după care se pune apă şi se lasă la fiert.
4. Când a scăzut apa se pun bucătile de crap.
5. Când şi crapul e fiert (dupa 5-10 minute), se toarnă în papricaş smântâna amestecată cu făina , pentru consistenţă.
6. Se serveşte cu nokedli şi ardei iute.

Verdict: Perfect pentru o cină cu prietenii.

Poftă bună!
Laura

8 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips