Dovleceii pane sunt una din mâncărurile favorite ale copilăriei mele. Şi deşi am învăţat să-i prepar şi eu acum, nu se compară cu cei pe care-i făcea mama atunci. Mi-au plăcut legumele dintotdeauna şi le-am preferat în detrimentul cărnii, cu toate acestea nu sunt vegetariană. Gustul dovleceilor pane în combinaţie cu sosul de usturoi mi s-au părut mereu una din cele mai reuşite reţete ale verii. Deşi îmi dau acum seama că nu-s foarte sănătoşi, tot îi mai gătesc din când în când.
Ingrediente pentru dovlecei pane |
Dovleceii se dau prin făină... |
... prin ou... |
... şi prin pesmet |
Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 2, 3 ouă (în funcţie de dimensiunea lor)
- ulei pentru prăjit
- 150 g făină
- 150 g pesmet
- 1 căpăţână de usturoi
- smântână (opţional)
- sare
- piper
Paşi:
1. Dovleceii se spală, se curăţă şi se taie felii de 1 cm.
2. Se trec prin făină, prin ouăle condimentate (sare, piper) şi pesmet, după care se pun în uleiul încins.
3. Se prăjesc pe ambele părţi şi se scot într-un vas tapetat cu şervete de hărtie pentru a se scurge de ulei.
4. Se servesc cu mujdei de usturoi, cu sau fără smântână.
Verdict: Nu e cel mai sănătos mod de a prepara dovleceii, dar e cu siguranţă foarte gustos.
Poftă bună!
Laura
Ce imi plac!!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca te incanta ce am pregatit azi :)
ȘtergereSunt DELICIOSI! Cand am citit reteta ta mi-am amintit de gustul dovleceilor pane facuti de mama. Mmmmmm si ce pofta mi s-a facut!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Cornelia! Si ma bucur ca-ti plac!
Ștergere