joi, 25 iulie 2013

Friptură de pui




Ce făcea maică-mea tot timpul cu carnea de pui din supă? Friptură. Noi, copiii, nu prea agream carnea în supă și de ce să arunce bunătate de carne? 



Am făcut și eu zilele trecute o supă de pui iar după ce am fiert carnea, am condimentat-o și apoi am dat-o la cuptor.

Ca și condimente am folosit sumac (cumpărat din Londra :D), usturoi, boia, sare și piper.




Ingrediente:
- 800 g carne fiarta de pui
- sumac, usturoi, ulei, sare piper, boia

Pașii:
1. Se amestecă toate condiemntele, usturoiul se pasează înainte.
2. Se așează carnea de pui într-o tavă sau într-o tigaie rezistentă la căldură
se pune pe foc sau în cuptor.
3. După jumătate de oră se poate scoate și servi.

Verdict:
Am încercat să recreez una din rețetele mamei de friptură însă nu pot spune că a fost un succes.
Carnea era prăjită doar la suprafață iar la mijloc era doar... fiartă. Poate data viitoare iese mai bine (deși, după cum mă știu, tot așa va ieși). 



Poftă bună!?
Liana

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips