Aceasta este o prăjitură pe care am făcut-o în weekend. Am schimbat făina albă cu făina integrală. Nu sunt foarte sigură care este varianta originală, internetul fiind plin de astfel de prăjituri. De altfel, mi se pare o banală prăjitură cu mere, cu nume pompos. Dar nu contează cum îi zice dacă e bună.
Încă o prăjitură reuşită în "Transylvanian Kitchen".
Încă o prăjitură reuşită în "Transylvanian Kitchen".
Ingredientele |
Nu uitaţi de cardamom şi scorţişoară |
Aşezaţi merele |
Apoi se toarnă aluatul şi pe deasupra mai puteţi pune un rând de mere |
Când e gata, se pune la cuptor |
Ingrediente:
- 4 mere mari
- 500 g făină
- 250 g zahăr
- 200 ml lapte
- 5 ouă
- 150 g unt
- praf de copt
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 2 linguriţe de cardamom
- 3 linguriţe scorţişoară
Paşi:
1. Se bat ouăle şi se adaugă zahărul.
2. Se topeşte untul şi împreună cu laptele, se adaugă peste ouă, amestecând încontinuu.
3. Se cerne făina peste compoziţia anterioară. Se adaugă praful de copt cu zeamă de lămâie, scorţişoara şi cardamomul şi se amestecă bine.
3. Merele se taie şi fie se pun în compoziţia prăjiturii, fie se pun peste aluat, sau deasupra şi dedesubt, aşa cum am făcut eu.
4. Se coace la cuptor până se rumeneşte pe deasupra şi trece testul scobitorii, fără a arde merele care sunt aşezate pe ea.
5. Se poate servi cu frişcă.
Verdict: De abia am apucat să fac poze, pentru că a dispărut foarte repede.
Poftă bună!
Laura
Arata tare fain!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Alina! :*
ȘtergereFoarte buna prajitura asta!! Si ce frumos ai aranjat-o!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Maria! :)
ȘtergereArata minunat!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Andreea!
ȘtergereFoarte buna si aromata!
RăspundețiȘtergereA fost, intr-adevar asa!
ȘtergereCe pofta am acum de o prajiturica ,arata tare bine merele imi plac tare mult ,pot face si cu faina alba nu?
RăspundețiȘtergereSigur! Eu doar prefer faina integrala.
Ștergerece diametru are tava? merci
RăspundețiȘtergereTava are 26 cm diametrul
Ștergere