marți, 10 decembrie 2013

Prăjitură olandeză cu mere - Dutch Apple Cake


























Aceasta este o prăjitură pe care am făcut-o în weekend. Am schimbat făina albă cu făina integrală. Nu sunt foarte sigură care este varianta originală, internetul fiind plin de astfel de prăjituri. De altfel, mi se pare o banală prăjitură cu mere, cu nume pompos. Dar nu contează cum îi zice dacă e bună.
Încă o prăjitură reuşită în "Transylvanian Kitchen".

Ingredientele

Nu uitaţi de cardamom şi scorţişoară

Aşezaţi merele

Apoi se toarnă aluatul şi pe deasupra mai puteţi pune un rând de mere

Când e gata, se pune la cuptor


Ingrediente:
- 4 mere mari
- 500 g făină
- 250 g zahăr
- 200 ml lapte
- 5 ouă
- 150 g unt
- praf de copt
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 2 linguriţe de cardamom
- 3 linguriţe scorţişoară

Paşi:
1. Se bat ouăle şi se adaugă zahărul.
2. Se topeşte untul şi împreună cu laptele, se adaugă peste ouă, amestecând încontinuu.
3. Se cerne făina peste compoziţia anterioară. Se adaugă praful de copt cu zeamă de lămâie, scorţişoara şi cardamomul şi se amestecă bine.
3. Merele se taie şi fie se pun în compoziţia prăjiturii, fie se pun peste aluat, sau deasupra şi dedesubt, aşa cum am făcut eu.
4. Se coace la cuptor până se rumeneşte pe deasupra şi trece testul scobitorii, fără a arde merele care sunt aşezate pe ea.
5. Se poate servi cu frişcă.

Verdict: De abia am apucat să fac poze, pentru că a dispărut foarte repede.

Poftă bună!
Laura

12 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips