Acesta nu este un sos de pus la păstrare pe iarnă ci este unul ce se servește imediat și eventual poate sta în frigider o săptămână.
Ca şi sosul pesto şi acesta se poate servi la paste, pe sandwichuri şi unde mai credeţi de cuviinţă.
Ingrediente:
- 4 roşii
- 4 căţei mari de usturoi
- 2 frunze de țelină
- 1 ceapă roşie mică
- ulei de măsline
- 1/2 lgț sare
- 1 lgț zahăr
- 50 - 100 ml apă
Paşii:
1. Se călește ceapa în puțin ulei de măsline până devine moale.
2. Se pun roșiile, usturoiul și frunzele de țelină, toate tăiate grosier.
3. Se micșorează flacăra și se lasă să fiarbă sub capac aproximativ o oră. Se pune sarea și zahărul, se mai lasă să dea un clocot și se stinge focul.
4. Se servește la paste, pe sandwich-uri sau la chipsuri de tortilla.
Verdict:
Foarte bun şi aromat. Poate puţin cam acid dar asta se poate drege cu ceva mai mult zahăr.
Poftă bună!
Liana
simplu si delicios...!
RăspundețiȘtergereAşa e! Mulţumesc!
Ștergere