Astăzi vă propun o garnitură şi nu una clasică, ci una pe care sunt aproape sigură că nu aţi încercat-o. Cel puţin nu în această combinaţie. De aceea sunt eu aici ca să vă dau idei :D
De unde mi-a venit ideea? E foarte simplu. Aveam în congelator o pungă cu boabe de porumb, nu ştiu de unde, care mă deranja foarte tare (nu mai aveam loc pentru bunătăţi şi eu ţineam o pungă cu porumb înăuntru). Aşa că am început să mă gândesc ce aş putea face cu ea şi deşi am căutat deserturi şi alte reţete, nu am găsit nimic. Dar cum poţi face orice mâncare gustoasă? Părerea mea: adăugând usturoi. A rezultat o garnitură tare bună pe care am savurat-o bob cu bob. Ba chiar am mâncat porţie dublă :D Am servit această garnitură cu friptură de vită şi salată de sfeclă roşie.
Pentru că aceasta reţetă se încadrează la provocarea "Dulce Românie" a lunii octombrie (fără zahăr, făină sau ulei), o trimit Cristinei de la Cristina's World.
Ingrediente:
- 1 kg de boabe de porumb fierte sau congelate.
- 5, 6 căţei usturoi
- 50 g unt
Paşi:
1. Dacă boabele de porumb nu sunt fierte, se fierb, după care se scurg.
2. Se pune untul într-o tigaie mare şi se prăjeşte usturoiul mărunţit.
3. Se adaugă porumbul şi se amestecă astfel încât untul cu gust de usturoi să intre în porumb.
4. Se pune într-o tavă şi se introduce la cuptor până porumbul se rumeneşte.
5. Se serveşte ca şi garnitură.
Verdict: Mi-a plăcut, deşi eu nu sunt o mare amatoare porumb.
Poftă bună!
Laura
Dar eu sunt o mare amatoare de porumb (si de usturoi), asa ca mi se pare super-faina ideea ta!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca-ti place!
ȘtergereReteta asta este perfecta pentru provocarea Dulce Romanie de luna asta :D Nu vrei sa inscrii reteta la parada? Uite aici link-ul: http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2013/10/provocarea-dulce-romanie-octombrie-2013.html
RăspundețiȘtergereMultumesc anticipat! :*
Mulţumesc pentru ca mi-ai amintit! :*
ȘtergereCe bun trebuie sa fie in combinatie cu usturoi.
RăspundețiȘtergereDe data asta am nimerit-o :D
Ștergerewoow, asa ceva nu am incercat dar, la cat de bine arata ce ai facut tu aici, musai sa incerc, fain!!
RăspundețiȘtergereMerci, Alice! :)
ȘtergereInteresanta garnitura, eu cred ca as putea-o manca doar asa, la cat de mult imi plac si porumbul si usturoiul :)
RăspundețiȘtergereMa bucur ca-ti place
Ștergere