joi, 17 octombrie 2013

Supă acrișoară de pui



Supe acrişoare de pui am mai făcut noi şi eu - aici - și Laura - aici. Dar acelea erau ceva mai tradiţionale.
Pentru că aceasta reţetă se încadrează la provocarea "Dulce Românie" a lunii octombrie (fără zahăr, făină sau ulei), o trimit Cristinei de la Cristina's World.





Aceasta se înscrie la categoria experiment, deoarece am adăugat diverse legume şi condemnete, care, în mod normal nu se regăsesc în supele tradiţionale.




Ingrediente:
- 3 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 tulpină țelină
- 1/2 ceapă
- 1 gogoșar
- 1 zucchini
- 1 buc rădăcină țelină
- 1/2 cană orez
- 2 pulpe de pui
- sucul de la jumătate de lămâie
- foi dafin, boabe piper, ienibahar
- sare, vegeta naturală

Paşii:
1. Se spală şi se pune carnea de pui la fiert cu foile de dafin, piperul și ienibaharul.
2. Între timp se curăță și se dau pe răzătoare legumele.
3. Când carnea se poate desprinde de pe os, se scoate din supă, se dezosează, se pune înapoi în supă împreună cu legumele. Dacă se folosește carne fără os aceast se poate tăia cubulețe/fâșii înainte de a fi pusă în supă iar legumele se pun după aproximativ 30 - 45 de min.
4. Cănd și legumele sunt  aproape fierte, se pune orezul, spălat. Tot atunci se sărează și se pune vegeta naturală.
5. Înainte de a lua supa de pe foc, se acrește cu sucul de lămâie. Se lasă apoi să dea un clocot și se pune pătrunjel tocat.

Verdict:
Una din supele mele preferate.


Poftă bună!
Liana

8 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips