Dacă nu abuzezi de aceste chiftele, ele sunt foarte bune, chiar dacă sunt prăjite în ulei. Nu duc o viaţă plină de prăjeli şi grăsimi, dar nici una super sănătoasă (cel puţin nu aşa cum mi-aş dori eu să fie), astfel că din când în când îmi permit să calc strâmb. Şi cum să nu o faci când rezultatul e aşa de gustos? :D
Este prima dată când fac astfel de chiftele. Mama făcea nişte crochete de cartofi absolut dementiale, dar nu ştiu reţeta, aşa că am căutat şi am găsit reţeta aceasta, de Rösti. Acesta este un fel de mâncare elveţiană, care iniţial constituia micul dejun comun al fermierilor din Cantonul Berna. Reţeta originală nu conţine ouă şi caşcaval, dar ca la orice reţetă, există nenumărate feluri de a o îmbunătăţi sau de a o schimba după propriul gust.
Cartofii răzuiţi, cu sare |
Se adaugă ouăle bătute şi condimentele |
Se adaugă făina şi caşcavalul |
Rezultatul înainte de prăjire |
Prăjirea în ulei |
Rezultatul final |
Ingrediente:
- 500 g cartofi
- 2 ouă
- 2 linguri făină
- 2 căţei de usturoi
- 50 g caşcaval
- pătrunjel tăiat mărunt
- sare
- piper
Paşii:
1. Se curăţă cartofii de coajă şi se dau pe răzătoarea mare. Se adaugă sare şi se lasă aproximativ 10 minute.
2. Se storc bine şi se adaugă ouăle bătute şi condimentele mărunţite.
3. Se adaugă făina şi se amestecă (acest ingredient este necesar datorită faptului că rămâne apă de la cartofi).
4. Se adaugă caşcavalul şi se amestecă bine.
5. Chiftelele se prăjesc pe ambele părţi, într-o tigaie cu ulei, la foc potrivit, după care se scot pe un prosop de hârtie.
6. Se consumă ca atare sau ca şi garnitură.
Verdict: Cu aşa o mâncare... mi-ar fi plăcut să fiu cioban elveţian :P
Poftă bună!
Laura
Si mie imi plac foarte mult!
RăspundețiȘtergere:)
Ștergerechiftelele "dementiale" pe care le mancai acasa erau facute cu dovlecei, de regula patison, dati pe razatoarea mica, iar ca branza foloseam telemea (mai uscata), cas, ce aveam prin casa. Ca si condimente foloseam putin piper proaspat macinat si marar proaspat tocat marunt. Se pot praji si in cuptor, pe hartie de copt insa ies mai uscate. (in acest caz, ultima data am batut albusurile spuma si apoi le-am amestecat cu restul incredientelor si rezultatul a fost foarte bun).
RăspundețiȘtergereAtunci trebuie sa incerc reteta.
Ștergere