Deşi a cam trecut vremea dovleacului, sunt convinsă că tot mai puteţi găsi pe undeva dovleci. Eu chiar mai am câteva bucăţi, din producţia proprie, pe care le ţin la răcoare. Cum vremea e din ce în ce mai rece, o astfel de supă e perfectă.
Ingrediente:
- 1 ceapă
- 1 dovleac (aprox. 1 kg)
- 3, 4 căţei de usturoi
- ulei
- sare, piper
Paşii:
1. Se căleşte ceapa tăiată mărunt, în ulei incins.
2. Se adaugă dovleacul dat pe răzătoare sau tăiat cubuleţe. Se adaugă apă cât să acopere dovleacul. Se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă usturoiul.
3. După ce dovleacul a fiert (cam 15-20 de minute timp de fierbere) se mixează tot conţinutul din oală, în blender.
4. Această supă se serveşte cu smântână, crutoane, felii de bacon sau după cum vă cere sufleţelul.
Verdict: O supă cremă reuşită.
Poftă bună!
Laura
Minunata supa asta! Cred ca e tare gustoasa!
RăspundețiȘtergereEste foarte buna si foarte aromata.
ȘtergerePacat ca a trecut sezonul dovleacului. I-as manca si cruzi!
RăspundețiȘtergere