vineri, 25 aprilie 2014

"Bake rolls" de casă


























Nu ştiu voi cum sunteţi, dar când sunt sărbători, eu nu prea pot să mănânc şi asta tocmai pentru că este prea multă mâncare. Astfel ajung doar să "ciugulesc" câte ceva de pe ici-colo şi să ronţăi una-alta. Cu asta în gând, vă prezint cunoscutele "bake rolls", în varianta preparată acasă. Mai jos găsiţi pozele şi paşii pentru această reţetă simplă.







Ingrediente:
- baghete de pâine
- ulei de măsline
- usturoi sau mai simplu: praf de usturoi şi/sau praf de ardei iute
- sare

Paşii:
1. Se aleg nişte baghete mai uscate şi mai subţiri. Se taie subţire şi se aşează într-o tavă. Cine doreşte ca rezultatul să arate identic cu cele din magazin, poate face o gaură în mijloc.
2. Uleiul de măsline, praful de usturi şi sarea se amestecă bine. Apoi, cu ajutorul unei pensule, se întinde compoziţia peste bucăţelele de baghetă.
3. Tavă se dă la cuptor doar pentru câteva minute, până se rumenesc uşor. Se pot întoarce pe ambele părţi. Eu am întors prima tavă, iar apoi nu am mai avut răbdare şi le-am prăjit doar pe o parte. Şi aşa au fost destul de prăjite.

Verdict: Cele cu usturoi au fost preferatele fetelor, iar cele cu ardei iute au fost preferatele băieţilor.

Sursa de inspiraţie: Iza

Poftă bună!
Laura

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips