O ciorbă tradiţională, la care am folosit păstăi congelate. A fost un real succes, lucru afirmat de ungurul meu şi care nu se întaâmplă foarte des. Vă poftesc în continuare să urmăţi paşii şi să număraţi ingredientele.
Păstăi de fasole decongelate |
Ceapă, usturoi şi kaiser la prăjit |
Stânga - bolul meu; dreapta - bolul ungurului meu |
- 500 g fasole păstăi
- 2 morcovi
- 2 căţei de usturoi
- o ceapă
- 150 g afumătură (eu am folosit kaiser)
- 100 ml bulion
- 3 linguriţe de boia
- boabe de piper
- sare
- puţin ulei
Paşii:
1. Se spală păstăile şi se pun la fiert cu apă care să le acopere. Se adaugă morcovii tăiaţi, sare şi piperul boabe.
2. Într-o crăticioară se călesc: ceapa, usturoiul şi afumătura. După ce se înmoaie se adaugă boia. Se amestecă câteva secunde pe foc (să nu se ardă), după care se toarnă bulionul. Toată compoziţia se toarnă în oala cu păstăi.
3. După aproximativ 40 de minute se face un amestec din făină şi smântână şi se toarnă în oală.
Verdict:
Delicoasă.
Poftă bună!
Laura
Cu siguranta delicioasa! Si eu as servi-o cu smantana si ardei iute :P
RăspundețiȘtergereMultumesc! Si eu o mananc cu smantana dar cu ardei iute foarte rar.
ȘtergereFelicitari Laura, am fost placut surprinsa sa vad site-ul vostru, chiar nu stiam ce sa mai fac de mancare si uite, am gasit raspunsul pe site-ul vostru.
RăspundețiȘtergereFelicitari inca o data si spor in continuare.
Te pup.
Claudia
Mersi Clau! Te pup si eu :)
Ștergere