luni, 25 februarie 2013

Plăcintă de peşte


Nu sunt o împătimită a peştelui, dar îmi place reţeta aceasta. Plăcinta de peşte este o reţetă tradiţional englezească. De aceea m-am gândit să v-o prezint la Provocarea Dulce Românie, găzduită luna aceasta de Ioana de la Pasiune şi Culoare. Reţeta face parte din mâncărurile care le-am învăţat direct de la englezi, aşa că şansele să nu iasă bine sunt mici. 
Se poate folosi orice fel de peşte, condiţia este să fie curăţat de solzi şi oase.


Peştele aşteaptă să fie curăţat
Peştele se pune în lapte şi se dă un clocot

Sos alb cu ceapă verde (pentru că vine primăvara!)

Pşetele cu sos - în partea stângă, piure de cartofi pe deasupra - în partea dreaptă

Ingrediente:
- 700 g peşte curăţat
- 1 kg cartofi
- 250 ml lapte + laptele pentru piure
- o lg făină
- 100 g caşcaval ras
- 50 g unt
- 2 cepe verzi (se poate pune şi altfel de ceapă)
- pătrunjel verde
- o foaie de dafin
- piper
- sare

Paşii:
1. În primul rând, se curăţă peştele. Apoi se pune în lapte, se adaugă foaia de dafin şi se dă un clocot. Se scoate peştele şi se pune pe fundul unui vas în care vrem să facem plăcinta. Eu am folosit un vas de Jena.
2. Ceapa se taie mărunt şi se sotează. Se adaugă lingura de făină şi se amestecă energic. Nu se rumeneşte prea mult şi se pune laptele, amestecând încontinuu. Se sărează după gust şi se pune piper măcinat. Sosul acesta se adaugă peste peşte. 
3. Se face un piure normal de cartofi. Se taie pătrunjeleul verde şi se amestecă în piure. Compoziţia se aşează peste sosul alb pregătit anterior.
4. Caşcavalul ras se aşterne peste piure şi se toată plăcinta la cuptorul preîncăzit, pentru aproximativ 40 de minute, până se rumeneşte şi se coace în adâncime.
5. Se serveşte cu o foame nebună sau cu o poftă mare de peşte.

Poftă bună!
Laura

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips