joi, 14 martie 2013

Supă picantă de roşii

Oana ne-a delectat zilele trecute cu o supă de fructe, iar astăzi ne propune o delicioasă supă picantă de roşii. Postarea îi aparţine în totalitate. Mulţumim mult, Oana!


Ce se întâmplă când eşti mic şi nu-ţi place supa de roşii? Reuşeşti să te fofilezi cumva şi să nu o mănânci.
Ce se întâmplă când eşti mare şi totuşi vrei să încerci supa de roşii? Iei la puricat reţete şi dacă în plus se nimereşte să te încânte orice aduce a bucătărie indiană, te apuci şi încerci mai multe variante până dregi o supă uşor de făcut, picantă şi delicioasă de roşii.

 

Ingrediente:
- 250 g roşii
- 1 ceapă medie tăiată mărunt
- 3 căţei mari de usturoi pisaţi mărunt
- 1 ardei iute verde, fără seminţe, tăiat fâşii subţiri
- 1.25 l apă
- 2 lg ulei de măsline / unt
- 1 lg bulion / piure de roşii
- 1/2 lţă curry
- frunze de busuioc şi pătrunjel proaspete sau uscate
- sare după gust

Paşi:
1. Se încrestează pe fiecare roşie o cruciuliţă şi se pun toate roşiile mai apoi în apă clocotită timp de 30-40 de secunde.
2. După ce se scot din apă, se îndepărtează coaja de pe fiecare roşie în parte; se taie pulpa roşiilor mărunt.
3. Se călesc uşor în ulei sau unt ceapa, usturoiul şi ardeiul iute până se înmoaie puţin toate.
4. Se adaugă roşiile şi se amestecă des pentru 3-4 minute pentru a evita arderea legumelor.
5. Se adaugă bulionul, apa, praful de curry şi sarea.
6. Se lasă supa să ajungă la punctul de fierbere, se adaugă busuiocul şi pătrunjelul, se ia de pe foc şi se acoperă să se îmbine toate aromele.

Observaţie:
Opţional, în supă se pot adăuga la sfârşit o mână de paste, fierte în prealabil; iese mai săţioasă :)

Verdict:
Foarte potrivită pentru cei ce sunt dedicaţi gustului picant şi aromat, dar şi celor care îl evită, dacă vor să scape de o răceală de pildă, această supă sigur desfundă toate căile! :)


Poftă bună!
Oana

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips