Oana ne-a delectat zilele trecute cu o supă de fructe, iar astăzi ne propune o delicioasă supă picantă de roşii. Postarea îi aparţine în totalitate. Mulţumim mult, Oana!
Ce se
întâmplă când eşti mic şi nu-ţi place supa de roşii? Reuşeşti să te fofilezi
cumva şi să nu o mănânci.
Ce se
întâmplă când eşti mare şi totuşi vrei să încerci supa de roşii? Iei la puricat
reţete şi dacă în plus se nimereşte să te încânte orice aduce a bucătărie indiană,
te apuci şi încerci mai multe variante până dregi o supă uşor de făcut, picantă
şi delicioasă de roşii.
Ingrediente:
- 250 g
roşii
- 1 ceapă
medie tăiată mărunt
- 3 căţei
mari de usturoi pisaţi mărunt
- 1 ardei
iute verde, fără seminţe, tăiat fâşii subţiri
- 1.25 l apă
- 2 lg ulei
de măsline / unt
- 1 lg bulion
/ piure de roşii
- 1/2 lţă
curry
- frunze de busuioc şi pătrunjel proaspete sau
uscate
- sare după
gust
Paşi:
1. Se încrestează
pe fiecare roşie o cruciuliţă şi se pun toate roşiile mai apoi în apă clocotită
timp de 30-40 de secunde.
2. După ce
se scot din apă, se îndepărtează coaja de pe fiecare roşie în parte; se taie
pulpa roşiilor mărunt.
3. Se călesc
uşor în ulei sau unt ceapa, usturoiul şi ardeiul iute până se înmoaie puţin
toate.
4. Se adaugă
roşiile şi se amestecă des pentru 3-4 minute pentru a evita arderea legumelor.
5. Se adaugă
bulionul, apa, praful de curry şi sarea.
6. Se lasă
supa să ajungă la punctul de fierbere, se adaugă busuiocul şi pătrunjelul, se
ia de pe foc şi se acoperă să se îmbine toate aromele.
Observaţie:
Opţional, în
supă se pot adăuga la sfârşit o mână de paste, fierte în prealabil; iese mai
săţioasă :)
Verdict:
Foarte
potrivită pentru cei ce sunt dedicaţi gustului picant şi aromat, dar şi celor
care îl evită, dacă vor să scape de o răceală de pildă, această supă sigur
desfundă toate căile! :)
Poftă bună!
Oana
Oana
bun de tot, asa cum ne place si noua!pupici!
RăspundețiȘtergereEu încă nu am încercat-o dar trebuie neapărat! :)
Ștergere