vineri, 5 aprilie 2013

Luchi şi legume cu masala


Mă fascinează India şi mîncarea indiană aşa că m-am hotărât s-o aduc mai aproape, în bucătăria mea. Pentru asta am pregătit o reţetă vegetariană de legume cu masala şi pâine indiană, luchi. Masala este un amestec de condimente indiene. Evident sunt mai multe tipuri de masala, uscată, umedă şi cu diferite ingrediente. Al meu, adus de niste prieteni chiar din India, conţine: coriandru, chimen, boia de ardei iute, ceapă, mango uscat, şofran indian, nucşoară, usturoi, cassia, piper negru, scorţişoară, ghimbir şi asafoetida.


Aluat pentru luchi

Luchi mai mâncasem şi mi-a plăcut foarte mult, defapt am vrut să fac mai mult luchi decât legumele. Am căutat o reţetă şi am urmat-o întocmai, dar în loc să am nişte pâini indiene umflate şi crocante, m-am pomenit cu nişte langoşe mai subţiri!? Poate ştiţi voi secretul sau poate reuşeşte cineva să mă lumineze şi pe mine ce n-am făcut bine. Pînă atunci vă arăt ce-am reuşit eu.

Ceapă călită cu chimen
Brocoli, morcovi, cartofi şi ceapă cu masala




Ingrediente:
- brocoli
- morcovi
- cartofi
- ceapă
- usturoi 
- alte legume la alegere
- masala
   
Pentru luchi:
- 1 cană făină alba (în reţetă îi spunea Maida, poate vouă vă spune ceva, mie nu)
- ulei
- 1/4 cană apă călduţă
- sare

Paşii:
1. Se căleşte ceapa cu chimen. Se adaugă celelalte legume. Morcovi şi cartofii i-am fiert puţin inainte. Se călesc şi legume şi se presară pe deasupra masala. Se amestecă.
2. Pentru luchi: se amestecă făina cu sarea şi cu o lingură de ulei, apoi se adaugă picături de apă. Se frământă aproximativ 5 minute. 
3. Apoi trebuie lăsat cam 30 de minute.
4. Se împarte aluatul în biluţe mici şi se întinde cu sucitorul. Eu le-am facut foarte subţiri, pentru că aveam impresia că ăsta e secretul. 
5. Se prăjesc în baie de ulei pe ambele părţi.

Verdict: Nu ştiu din ce cauză în loc de pâine indiană m-am trezit cu nişte langoşe subţiri...


Potfă bună la langoşe :P
Laura

3 comentarii:

  1. Frumoasa combinatie. De luchi nu stiu sa-ti zic, acum e prima data cand aud de asa ceva :) Dar mie imi place cum arata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Paula! Data viitoare voi incerca alta paine indiana, poate nu e buna reteta, desi m-am uitat in mai multe locuri.

      Ștergere
  2. ai intinso prea subtire ( cred ) nu avea de unde sa se umfle ........

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips