Până nu se termină postul m-am grăbit să mai postez încă o reţetă de post/vegetariană. Eu am folosit acest orez ca garnitură la un piept de curcan făcut la cuptor însă e destul de bun şi gol.
Mai uşoară şi rapidă de atâta numai o salată cred că este. Se căleşte ceapa şi usturoiul, se pune orezul şi se condimentează bine. Atât. Chiar şi eu am reuşit s-o fac :p Şi a ieşit şi bună.
Ştiu că din poze orezul meu arată fosforescent. Nu a fost chiar aşa deşi avea o culoare destul de turbată. Din cauza turmenicului. Jur. N-am vrut să otrăvesc pe nimeni.
Ingrediente:
- 2 căni orez
- 3 cepe verzi
- 3 căței de usturoi
- 1 lgţ turmenic
- sare, piper, vegeta
- ulei
Paşii:
1. Se taie ceapa solzişori şi usturoiul felii.
2. Se căleşte ceapa timp de 2 minute.
3. Se pune usturouil tăiat felii şi se mai căleşte 2 minute.
4. Se pune apoi orezul, condimentele şi apa.
5. Se fierbe 20 de minute (sau până e fiert orezul), sub capac, fără a amesteca.
Verdict:
Ca şi garnitură a fost tare bun dar merge servit şi ca atare. Poate cu ceva pătrunjel verde peste.
Poftă bună!
Liana
Mie imi place culoarea, chiar daca n-am mancat turmenic niciodata :P Vin la masa azi ;)
RăspundețiȘtergereTe asteptam cu drag! ;)
ȘtergereIar turmenicul are un gust pamantiu si trebuie sa pui mult ca sa se simta. Eu il pun mai mult pentru culoare