Pentru cei care mănâncă de post, cei care sunt vegetarieni sau cei care pur şi simplu vor o supă mai uşoară, vă prezint azi varianta mea de supă de cartofi. Este de altfel reţeta de supă ardelenească, doar că lipsesc cârnaţii :P
Ceapa aşteaptă să fie călită |
Se pune boia din belşug |
Se adaugă leuştean şi bulion |
- 1 kg cartofi
- 2 cepe
- 100 ml bulion
- 1 lg făină
- 1 lg boia
- 1 lg leuştean
- 1 lgţ piper
- sare
- ulei pentru călit ceapa
- smântână (opţional)
Paşi:
1. Cartofii se curăţă şi se taie cubuleţe. Ceapa se taie mărunt.
2. Într-o oală se căleşte ceapa în ulei, se adaugă făina şi se amestecă energic. Apoi se adaugă şi boiaua şi se continuă să se amestece pentru câteva secunde.
3. Ulterior se pune apă şi iar se amestecă rapid pentru a nu se forma cocolaşe.
4. Se adaugă cartofii, bulionul, piperul şi leuşteanul şi se lasă să fiarbă cartofii.
5. Când au fiert cartofii, se ia de pe foc şi se serveşte cu smântână sau fără (de post).
Verdict:
O supă uşoară, de post.
Poftă bună!
Laura
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu