joi, 6 iunie 2013

Prăjitura tăvălită - Lamington


Acest desert foarte cunoscut la noi, este de origine australiană şi se numeşte defapt Lamington. Se face relativ repede, în funcţie de cât de mici tăiaţi bucăţile de prăjitură. Mie nu-mi plac bucăţile mari, aşa că am avut neinspiraţia să le fac foarte mici. Pe lângă cantitatea dublă de sos, am avut nevoie şi se mai mult timp. Aşa că fixaţivă priorităţile: prăjituri mai gustoase sau preparate mai repede?











Ingrediente:
Pentru blat:
-4 ouă
-100 g zahăr,
-100 ml ulei,
-100 ml lapte,
-200 g făină,
-1 praf de copt

Pentru sosul de ciocolată:
- 300 g zahăr,
-10 linguri lapte rece,
- 4 linguri cacao cu vârf
- 100 g unt

Pentru decor:
100 g nucă de cocos rasă

Paşi:

1. Se separă ouăle şi se bat albuşurile cu zahărul, până se obţine o spumă tare.
2.  Gălbenuşurile se freacă cu uleiul, apoi cu laptele, iar apoi se adaugă spuma de albuşuri prin răsturnare (nu amestecaţi energic).
3. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt.
4. Aluatul rezultat se dă la cuptor preîncălzit într-o tavă tapetată cu hărtie de copt sau unsă cu unt şi tapetată cu făină, timp de 30-40 de minute.
5. După ce s-a răcit blatul se taie în cuburi. Eu cred că le-am tăiat prea mici (2-3 cm) pentru că am făcut mai mult sos de ciocolată decât era în reţetă. Nu-i nimic... mai multe prăjituri pentru mine :D
6. Pentru sos se amestecă zahărul cu cacao, peste care se adaugă laptele, amestecând în continuu, pe foc. 
7. Când zahărul s-a topit şi a devenit un sos, se ia de pe foc şi după cca 10 minute se pune untul şi se încorporează în sos.
8. Cu ajutorul unei furculiţe, bucăţile de blat  se dau prin acest sos după care se tăvălesc prin nuca de cocos, pusă pe o farfurie.

Verdict: Niciodată nu a fost aşa de bună prăjitura asta. Mi se părea cam seacă înainte.

Sursa: TeoBucătar

Potfă bună!
Laura

3 comentarii:

  1. Cu siguranta merita efortul,arata grozav!
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. The guideline viability of a private look that can help you generally keep, prepared yourself just as cause segments diet system just as to perform like endeavors similarly as with dishwashing.air compressor for sprinkler blowout

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips