joi, 16 ianuarie 2014

Mămăligă toponită cu brânză de vaci



În urmă cu vreun an făcusem o mămăligă toponită cu ce găsisem mai gras prin casă: brânză din belşug, bacon, untură topită, smântănă. 



Acesta fel de mămăligă, deşi tradiţional, este destul de uşurel însă. Tot de la bunică-mea l-am învăţat şi pe acesta.



Ingrediente:
- mămăligă (făcută dintr-un l de apă şi 200 g făină de mălai)
- 3-400 g brânză de vaci
- 150 g brânză de burduf
- 3 lg smântână

Paşii:
1. Se prepară mămăliga (am luat reţeta de aici).
2. Când mămăliga e gata, până nu s-a răcit, punem un strat de mămăligă într-un vas termorezistent.
3. Următorul strat e de smântână.
4. Se presară apoi cele două feluri de brânză.
5. Se reia procesul de la pasul 2 până cănd rămânem fără materie primă sau până când se umple vasul.
6. Se dă la cuptor până face o crustă apetisantă pe deasupra. Acest pas e opţional, este foarte bună mămăliga şi fără a fi dată la cuptor

Verdict:
Mai bună decât mă aşteptam. Asta poate şi pentru că mi-a scăpat mai multă brânză de burduf decât trebuia printre degeţele.


Poftă bună!
Liana

6 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips