luni, 17 martie 2014

Brioşe cu rahat şi nucă


Liana, soră-mea, a făcut mai demult un chec simplu în două culori. Am făcut şi eu o dată această reţetă şi aşa de mult mi-a plăcut, pentru că e tare uşoară şi eficientă (îmi reuşeşte întotdeauna), încât mi-am propus să fac şi nişte brioşe cu acelaşi aluat. Dar pentru că brioşele sunt nişte mici prăjiturele îmbunătăţite, am mai adăugat şi rahat şi nucă măcinată. Vă recomand, cu căldură, să le încercaţi şi să-mi spuneţi dacă v-au plăcut şi vouă.

Ingrediente






Ingrediente:
- 2 ouă
- 1/2 cană zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 1/2 cană lapte
- 1/2 cană ulei
- 2 căni făină
- 1 plic praf de copt
- sare

Paşii:
1. Aluatul se fac exact ca şi pentru chec, doar că nu se pune cacao, ci rahat şi nucă măcinată. Se amestecă ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat.
2. Se pun laptele și uleiul și se mixează din nou.
3. Se pune praful de copt și sarea. Se cerne făina peste, în câteva ture, amestecând între timp.
4. Se adaugă rahatul tăiat mărunt. Dacă vreţi puteţi pune nucă şi în aluat, eu am pus doar pe deasupra brioşelor. 
4. Aluatul obţinut se pune în forme de brioşe, cu ajutorul unei linguri. Se presară nucă măcinată pe deasupra.
5. Se dă la cuptor pentru 40 - 45 de minute, până sunt rumenite sau până trece testul scobitorii.

Verdict: Au rezultat nişte brioşe pufoase şi gustoase.

Poftă bună!
Laura

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips