miercuri, 21 mai 2014

Quinoa cu zucchini

De cel puțin un an mă pregătesc să scriu o postare despre quinoa și beneficiile ei și despre cum se gătește dar tot nu am timp. Între timp, mai fac rețete cu quinoa ca să pot da cât mai multe exemple (sper că se acceptă această scuză :D ).


Oricum, la cât de ocupată am fost în ultimul timp, slabe șanse să termin postarea aceea degrabă. Poate la vară...




Ingrediente:
- 2 zucchinni
- 1/2 ardei roșu
- 1 ceapă mică
- 2 căței usturoi
- 2 fire de ceapă verde
- verdeață
- 1 cană quinoa
- ulei
- sare, piper

Pașii:
1. Se călește ceapa, ardeiul și usturoiul pentru 1-2 minute, până ceapa devine translucentă.
2. Se pun dovleceii peste, tăiați cubulețe. Se călesc pentru câteva minute.
3. Se pune quinoa (spălată în prealabil) și destulă apă  cât să acopere amestecul.
4. Se fierbe mâncarea pentru 20 de minute, se pune verdeața și ceapa verde și se ia de pe foc.

Verdict:
Bună și sănătoasă. Poate că nu trebuia să prăjesc atăt de tare ceapa și ardeiul (se simțea gustul de ceapă prăjită prea tare - foarte bun dar foarte nesănătos).




Poftă bună!
Liana


6 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips