marți, 12 noiembrie 2013

Melci cu brânză şi usturoi


Am văzut această reţetă la Edith am adaptat-o puţin. 









Am folosit aluatul de la rulourile cu afine numai că am pus doar o lgţ de zahăr. Şi am folosit în loc de făină albă făină integrală. Tot acolo am explicat şi cum se face aluatul, în două faze. Veţi găsi şi mai jos paşii.




 
Ingrediente: Pentru aluat:
- 400 ml lapte
- 1 lgţ zahăr 
- 100 ml ulei  
- 1 plic drojdie uscată (10 g) 
- 400 g făină integrală
- 100 g făină albă (pentru mai târziu) 
- 1 lgț sare 
- 1 lgț praf de copt

Pentru umplutură: 
- 4 căţei de usturoi
- 50 g unt 
- parmezan sau altă brânză
- cremă de brânză sau brânză Făgăraş
- pătrunjel

Paşii:
1. Se amestecă laptele cu zahărul şi uleiul într-o oală până aproape de punctul de fierbere. Se stinge focul şi se lasă amestecul la răcit până acesta devine călduţ.
2. Se pune drojdia şi se amestecă.
3. Imediat se pune şi făina şi se amestecă aluatul. Se acoperă cu un prosop şi se lasă să dospească într-un loc călduţ pentru o oră.
4. După o oră se amestecă cele 100 g rămase de făină şi tot acum se adaugă sarea şi praful de copt. Se frământă până toată făina este încorporată.
5. Se dă la rece pentru cel puţin o oră. Se poate totuşi sări peste acest pas dacă vă grăbiţi; eu îl dau la frigider pentru a-l face mai tare.
6. Între timp se prepară amestecul pentru umplutură - care e un fel de pesto - amestecând untul topit cu usturoiul pisat, brânza/parmezanul, pătrunjelul şi crema de brânză.
7. Se scoate din frigider aluatul și se întinde o foaie de aproximativ 1/2 cm grosime.
8. Se unge aluatul cu amestecul făcut la pasul 6.
9. Se rulează apoi și se taie felii de aproximativ 2 cm grosime.
10. Se așează aceste rulouri într-o tavă rotundă, tapetată cu hărtie de copt, fără a lăsa spațiu între ele.
11. Se mai lasă la dospit 20 min.
12. Se dau la cuptor pentru 30 min.

Verdict:
Pufoase şi savuroase!


Poftă bună!
Liana

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips