Dacă nu aţi pregătit niciodată paste la cuptor, nu ştiţi ce aţi pierdut, mai ales dacă sunt cu ciuperci. Gustul pastelor se îmbină mult mai bine cu ciupercile şi caşcavalul, dacă se pun pastele la cuptor. Pentru această reţetă am folosit fusilli Băneasa şi astfel m-am înscris la concursul Divei în bucătărie.
Ingrediente:
- 400 g fusilli Băneasa
- 200 g de ciuperci din conservă
- 1 mână de ciuperci uscate (hribi)
- 1 ceapă mare
- brânză sau caşcaval
- 300 ml lapte
- 80 g unt
- 2 linguri rase de făină
- sare, piper, nucşoară
Paşii:
1. Ciupercile uscate se pun în apă, cu o seară înainte sau măcar cu câteva zile.
2. Ceapa se curăţă şi se mărunţeşte. Se pune la călit cu puţin unt. După ce a devenit translucidă, se pun ciupercile şi se prăjesc câteva minute.
3. Se fierb pastele după instrucţiunile de pe pachet.
4. Se face sosul bechamel: se pune untul într-o crăticioară, pe foc. Apoi se adaugă făina şi se amestecă energic. Se adaugă şi apa şi se amestecă să nu se facă cocoloaşe. Se condimentează şi se dă deoparte.
5. Într-un vas termorezitent se pun în straturi pastele, ciupercile, brânza şi sosul bechamel pe deasupra. Se dau la cuptoril preîncălzit pentru 20-30 de minute, depinde de cuptor, până se rumnesc pe deasupra.
Verdict: În sfârşit, am înţeles şi eu de ce se prepară pastele la cuptor :)
Poftă bună!
Laura
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu