marți, 29 octombrie 2013

Prăjitură cu pere şi ghimbir


























Când am făcut pentru prima dată această prăjitură, prietenii mi-au spus că e o prăjitură de Crăciun, probabil din cauza ghimbirului şi a celorlalte condimente (scorţişoară, cuişoare, ienibahar). Mie mi-a plăcut aşa de mult, mail ales că a ieşit foarte pufoasă (şi nu clic ca de obicei), încât am repetat reţeta câteva zile mai târziu.

































Ingrediente:
- 300 g făină
- 150 g zahăr (preferabil brun)
- 30 g ghimbir (rădăcină)
- 4 pere
- 1 lgţ scorţişoară măcinată
- 1/4 lgţ cuişoare măcinate
- 1/2 lgţ ienibahar măcinat
- 250 ml ulei
- 150 g miere
- 200 g iaurt sau smântână slabă
- 1 ou
- 1 lgţ bicarbonat de sodiu
- 1 praf de copt
- 125 ml cafea proaspăt făcută
- 1 lg unt
- sare

Paşi:
1.Se aprinde focul la cuptor şi se unge o tavă cu ulei.
2. Se amestecă ingredientele uscate: făina, praful de copt, scorţişoara, cuişoarele, ienibaharul şi sarea şi se pun deoparte.
3. Se amestecă oul cu ulei, cu zahăr, cu miere, cu iaurt şi ghimbirul ras. Apoi cu ajutorul unei spatule se adaugă jumătate din făină. Bicarbonatul de sodiu se pune peste cafeaua fierbinte, iar apoi se adaugă la amestec şi se pune şi restul de făină. Se toarnă compoziţia în tavă.
4. Se taie perele pe lungime şi se aşează deasupra compoziţiei din tavă. Dacă aveţi o tavă rotundă, puteţi aranja perele concentric. De asemenea, puteţi presăra zahăr pe deasupra.
5. Se ţine la cuptor până se rumeneşte bine şi trece testul scobitorii.
6. Se serveşte după ce se răceşte complet, simplă sau cu frişcă pe deasupra.

Verdict: Pufoasă şi foarte gustoasă. 

Sursa de inspiraţie

Poftă bună!
Laura

8 comentarii:

  1. Buna,
    Se poate folosi si ghimbir macinat (la plic) pentru aceasta reteta?
    Andreea

    RăspundețiȘtergere
  2. Se poate, dar atunci se foloseste cam a sasea parte, pentru ca ghimbirul macinat este mult mai puternic. Cred ca ideal e sa folosesti si macinat si proaspat, pentru ca au gust putin diferit.

    RăspundețiȘtergere
  3. eu nu am incercat ghimbirul in deserturi si tare sunt curioasa cum este. Arata foarte bine tarta! pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. ce pufosenie, intr-o combinatie tare aromata ;)) imi place!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bine arata!! Superba sectiunea iar aroma cred ca e de vis ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata foarte bine aceasta pufosenie! Si cred ca este tare buna!

    RăspundețiȘtergere
  7. Exact ca în descriere. Preferata soțului... :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips